ΕΚΘΕΣΗ ARC -Art Revisited Collective -Chalkos Gallery | Η Τέχνη στην Βαβέλ

You are currently viewing ΕΚΘΕΣΗ ARC -Art Revisited Collective -Chalkos Gallery | Η Τέχνη στην Βαβέλ

H συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective, η Επιμελήτρια της έκθεσης Καληάνθη Βογδοπούλου, και ο Κώστας Παρχαρίδης ιδιοκτήτης της Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21, κέντρο Θεσσαλονίκης) σας προσκαλούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00 (οκτώ το βράδυ) στα εγκαίνια της έκθεσης 15 εικαστικών καλλιτεχνών της ARC -Art Revisited Collective με διακριτικό τίτλο “Η Τέχνη στην Βαβέλ”.

Ο συμβολισμός του πύργου της Βαβέλ, ως τιμωρίας της ανθρώπινης αλαζονείας από τον Θεό, θρυλείται ότι κατέστρεψε στα Βιβλικά χρόνια μία συνολική προσπάθεια για έναν και μόνο σκοπό, για την εκτέλεση ενός έργου που θα ενώσει κάθε λαό σε τούτο τον κόσμο. Η Εικαστική Γλώσσα ακυρώνει την θεϊκή οργή. Η Τέχνη ενώνει τους ανθρώπους με έναν κοινό σκοπό, την έκφραση του ψυχισμού. Γιατί η διαφορετικότητα να καταστέλλει το επίτευγμα μιας παγκόσμιας γλώσσας, ενώ μία γλώσσα με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους και γραφές, μπορεί να γράψει την ιστορία του Ανθρώπινου Πολιτισμού;“, σημειώνει μεταξύ άλλων η Επιμελήτρια της έκθεσης.

Στην έκθεση συμβάλλουν έργα τους ζωγραφικής και γλυπτικής οι εικαστικοί καλλιτέχνες Γιώργος Βράνος, Άννα Γκιώτη, Στέργιος Γουδίνης, Χριστίνα Ζυγούρη, Ηλίας Κασσελάς, Φώτης Κλογέρης, Αγγελική Κουρμουλάκη, Κώστας Μεννής, Δημήτρης Νοταράς, Νίκος Πανταζής, Μανώλης Πέντες, Φωτεινή Πολυχρόνου, Γιάννης Sugahtank Ρουμπάνης, Κώστας Σνίππερινγκ, Έβης Χρήστου.

“Η Τέχνη στην Βαβέλ” είναι η 3η έκθεση με ειδικό θέμα που παρουσιάζει η συλλογικότητά μας, από την ίδρυση της. Πρόκειται για μια νοερή συνέχεια του project “Ου-Τόπος / Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος”(3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, Θεσσαλονίκη 2018), η οποία διερευνούσε την ανάγκη να εξάγουμε από την εμπειρία των παλαιότερων γενεών και την αναγνώριση της Τέχνης ως τμήματος των κοινωνιών, καθώς και ως ανεξάντλητης πηγής δημιουργικότητας και ανανέωσης, και της έκθεσης “Άνθρωπος, Σύμβολο και Μύθος” (MyArtBox, Τεχνοχώρος, Αθήνα 2019), στην οποία επιχειρήσαμε να δείξουμε ότι κάθε έργο τέχνης είναι σύμβολο, καθώς αναδεικνύει κατ’ επιλογήν ένα συγκεκριμένο εννοιολογικό περιεχόμενο εντός ενός δεδομένου εννοιολογικού πλαισίου το οποίο επεξεργάζεται με μια αναγνωρίσιμη ή και καινοφανή μορφή μεταφέροντας μηνύματα και εκκινώντας προβληματισμούς κυρίως κατά τη διαδικασία αποσυμβολισμού που επιχειρεί ο θεατής”, δήλωσε ο Ιδρυτής της ARC -Art Revisited Collective Εικαστικός Επιμελητής κ. Πάρης Καπράλος.

H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και είναι επισκέψιμη με είσοδο ελεύθερη για το κοινό κατά τις μέρες/ώρες: Δευτέρα & Σάββατο 12:00 – 15:00, Τρίτη- Παρασκευή 12:00 -15:00 & 18:30 -21:00.

Χορηγοί Επικοινωνίας
Arts & Antiques CCR
Polis Magazino
tetragwno.gr


Επιστροφή στη κεντρική σελίδα της
ARC -Art Revisited Collective