Νίκος Πανταζής

Ζωγράφος | Ελλάδα

Ο Νίκος Πανταζής είναι Αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, αλλά ζει και εργάζεται στην Λάρισα όπου διατηρεί εταιρία μελετών και κατασκευών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η παράλληλη ενασχόλησή του με την Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, συνδυάζοντάς την με την επιστήμη. Μαθήτευσε στον ζωγράφο Κώστα Χαραλαμπίδη μελετώντας ιδιαίτερα την τεχνική του Trompe-l’oeil. Έχει δείξει την δουλειά του σε μία ατομική και σε μερικές ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective από το 2019.

ΔΗΛΩΣΗ

Οι παραστάσεις μου τις περισσότερες φορές πρέπει να είναι επίσημα στημένες. Θα περιμένουν τον θεατή για να του χαρίσουν μια αίσθηση κάλλους και επιβλητικότητας. Σπανίως διακρίνονται τυχαίες εικόνες. Θέλω να έχουν συγχρονικότητα και έναν μονάχα συμβολισμό, μια εικόνα μια ιστορία. Για άλλους τον ίδιο συμβολισμό ή πολλούς διαφορετικούς. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Προσπαθώ συγχρόνως για την ταπεινότητα της εικόνας ενώ επιθυμώ το ελληνικό σκληρό φως και τη θεατρικότητα, που θα δίνει στον θεατή μια εντύπωση που δεν είχα προβλέψει. Αντλώ τα θέματα για τις παραστάσεις μου απ την Μυθολογία, την Ελληνική Ιστορία, τη Λαϊκή και Χριστιανική παράδοση. Προσπαθώ με βάση αυτά, να εξηγήσω ή να αναλύσω ένα θέμα διαχρονικό. Ο θεατής ίσως δει τη δική του εικόνα. Αγαπώ τον μαγικό ρεαλισμό και πλάθω εικόνες σουρεαλισμού που στέκονται στην πραγματικότητα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Είδος: Ζωγραφική

Μέσο: Λάδι σε καμβά, Μελάνι και μολύβια σε χαρτί

Ύφος: Μαγικός ρεαλισμός, Υπερρεαλισμός

Θέματα: Υπερρεαλιστικά, Μυθολογικά

Εργαστήριο: Λάρισα, Ελλάδα

Ενώσεις: –

Φάσμα Τιμών: €700-6000

Διεθνής Κλίμακα
:
EMERGING | HIGH-POTENTIAL | MID-CAREER | ESTABLISHED

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Άγγελοι”, Αίθουσα Ουήλ, Δημοτικό Θέατρο Λάρισας, Λάρισα, 2017.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
(επιλογή)

Αλησμόνητες Πατρίδες: Σύμβολα και Μνήμες“, Σύλληψη και επιμέλεια Πάρης Καπράλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1922-2022 Μια θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα”, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική ΚαταστροφήΠινακοθήκη Πολυχώρου Τέχνης ‘Remezzo’, Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη 2022

Διασταυρώσεις“, Σύλληψη και επιμέλεια Πάρης Καπράλος, Τεκμηρίωση Μαρία Γενιτσαρίου, Myrό Gallery, Θεσσαλονίκη 2022

The Attic Bazaart, The Attic Gallery, Σύλληψη & διοργάνωση: Πάρης Καπράλος, Επιμέλεια: Δρ. Σάσσα Τσέϊτοου, Κέρκυρα 2021

Η Τέχνη στην Βαβέλ”, επιμέλεια: Καληάνθη Βογδοπούλου, διοργανωτής ARC -Art Revisited Collective, Chalkos Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

Αισθήματα Χωρίς Τόπους”, Διοργάνωση/Επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Γιώργος Αλισάνογλου, Myrό Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

Ομαδική έκθεση Λαρισαίων καλλιτεχνών, Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, Βόλος, 2016.

Ομαδική έκθεση Λαρισαίων καλλιτεχνών, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Λάρισα, 2015.

ΕΡΓΑ

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΤΑ MEDIA