Κώστας Μεννής

Ζωγράφος | Ελλάδα

Ο Κώστας Μεννής είναι ζωγράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βροντάδο της Χίου. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ως Ορθοπεδικός Χειρουργός. Πριν μερικά χρόνια υιοθέτησε την ζωγραφική ως ασχολία του ελεύθερου χρόνου. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψε τον ζωγράφο μέσα του, και μαζί του, τον ανακάλυψαν και όλοι όσοι αγκάλιασαν τα έργα του από την πρώτη στιγμή. Ένα εξαιρετικό ταλέντο αποκαλύφθηκε και προάχθησε με σκληρές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Ο Κώστας Μεννής έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε 10 ομαδικές εκθέσεις και μία ατομική στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective από τον Σεπτέμβριο του 2018.

ΔΗΛΩΣΗ

Οι έννοιες “Τοπίο” και “Άνθρωπος” αλληλεπιδρούν στα έργα μου. Η στιγμή που η ανθρώπινη παρουσία, διερχόμενη ή περαστική, αποτυπώνεται ως εικόνα ή ως διαίσθηση,αποτελεί την ανάφλεξη για την έναρξη μιας περιπέτειας, τη δημιουργία ενός πίνακα. Οι αναμνήσεις και τα βιώματα της παιδικής και νεανικής μου ηλικίας, αναμιγνύονται με τέτοιες στιγμές της καθημερινότητας και κρατούν διαρκώς ζωντανή την έμπνευσή μου. Αγαπημένος μου συνδυασμός είναι η το λάδι σε καμβά, αφού η αίσθηση της πλαστικότητας, η στιλπνότητα και το αργό στέγνωμα, μου επιτρέπουν να δουλεύω ένα έργο, ακόμα και για μέρες αν χρειαστεί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο συνδυασμός λαδιού με ακρυλικό, μου έδειξε ένα ιδιαίτερο style με εντυπωσιακές υφές και αναμίξεις και είναι μια προοπτική που θα προσπαθήσω να εξελίξω στο άμεσο μέλλον. Οι τρόποι του action painting με συναρπάζουν, πειραματίζομαι έντονα με το dripping.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Είδος: Ζωγραφική

Μέσο: Λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά

Ύφος: Παραστατική, εξπρεσσιονισμός

Θέματα:Μυθολογικά, λαογραφικά, παραβολικά

Εργαστήριο: Πλαγιάρι, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ενώσεις: –

Φάσμα Τιμών: €300-1600

Διεθνής Κλίμακα
:
EMERGING | HIGH-POTENTIAL| MID-CAREER | ESTABLISHED

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ευτοπία”, Myro Gallery, επιμέλεια Πάρης Καπράλος,Θεσσαλονίκη, 2013.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
(επιλογή)

“Νέα Σύμβολα”, έκθεση της πρωτοβουλίας διερεύνησης του συμβολισμού στην σύγχρονη τέχνη, με την διοργάνωση της ARC -Art Revisited Collective , Chili Art Gallery, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος & Ιάσων Καιροφύλας, Αθήνα, 2020.

“Παράσταση & Αφαίρεση: Εκλεκτικές Συγγένειες”, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Arte Visione, Αθήνα 2019.

“Αισθήματα Χωρίς Τόπους”, Διοργάνωση/Επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Γιώργος Αλισάνογλου, Myrό Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

Εκθεσιακό Περίπτερο της Chili Art Gallery στην 4η Art Thessaloniki International Art Fair, Επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Θεσσαλονίκη 2019.

“Καλειδοσκόπιο’, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Sasha Chaitow, The Attic Gallery, Κέρκυρα, 2019.


“Η Τέχνη στη Βαβέλ”, επιμέλεια: Καληάνθη Βογδοπούλου, διοργανωτής ARC -Art Revisited Collective, Chalkos Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

“Τόποι χωρίς Αισθήματα”, έκθεση βασισμένη στο ομότιτλο ποίημα του Γιώργου Αλισάνογλου, επιμέλεια Πάρης Καπράλος, Chili Art Gallery, Αθήνα, Μάρτιος 2019.

“Ανθρωπος, σύμβολο και μύθος” , έκθεση μελών της ARC -Art Revisited Collective και φίλων, επιμέλεια Πάρης Καπράλος, My Art Box, Αθήνα, Φεβρουάριος 2019.

“Αναζητήσεις: Παραμυθιές & Μαγγανείες” , Myro Gallery, συνέκθεση – διάλογος με τα έργα της ζωγράφου Χριστίνας Ζυγούρη και τα γλυπτά του Οδυσσέα Τοσουνίδη, σύλληψη & επιμέλεια Πάρης Καπράλος, Myro Gallery, Θεσσαλονίκη, 2015.

“Meet the Artist” , Myro Gallery, Θεσσαλονίκη, 2013.

PROJECTS
Ου-Τόπος / Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος”, έκθεση εικαστικού project της συλλογικότητας ARC – Art Revisited Collective, σύλληψη & επιμέλεια Πάρης Καπράλος, 3rd Art Thessaloniki International Fair, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Νοέμβριος 2018.

 

ΕΡΓΑ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ενότητα υπό συμπλήρωση