Έκθεση έργων τεχνικής stippling του Δημήτρη Γαλανάκη στο πολυθεματικό Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -Έκθεση έργων του εικαστικού Δημήτρη Γαλανάκη συγκαταλέγεται στο πολυθεματικό Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024 που θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 11 & 12 Μαΐου.

Ο Δημήτρης Γαλανάκης είναι εικαστικός καλλιτέχνης με κύριο μέσο έκφρασης τη ζωγραφική και το σχέδιο με τη τεχνική του stippling. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, και ασχολείται με τις Καλές Τέχνες απο το 1981, με τη καθοδήγηση αρκετών άλλων εικαστικών καλλιτεχνών με την υποστήριξη των οποίων, με συνεχή προσπάθεια και ενδελεχη σπουδή κατέκτησε τεχνική ικανότητα και διαμόρφωσε το ύφος του μέσα από πολλαπλές επιρροές.

Ο ίδιος επισημαίνει για το έργο του: “Τα τελευταία χρόνια αποτυπώνω τον τρόπο της ζωή και της σκέψης μου στα έργα μου μέσα από το Stippling. Εν πολλοίς το Stippling θεωρείται τεχνική επιλογή του καλλιτέχνη, όμως πέρα από μια τεχνική που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σχεδίου από μικρές κουκκίδες ή κηλίδες για τη δημιουργία περιοχών σκίασης, υφής ή τόνου, ένα άλλο στοιχείο που κάνει το stippling μοναδικό είναι η χρονοβόρα φύση του. Δεδομένου ότι το stippling περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εικόνας χρησιμοποιώντας αμέτρητες μεμονωμένες κουκκίδες, απαιτεί ασκητικού τύπου επιμονή, υπομονή και προσοχή στη λεπτομέρεια. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά λεπτομερές και περίπλοκο έργο τέχνης που είναι όχι μόνο οπτικά εντυπωσιακό, αλλά δίνει τη δυνατότητα τόσο στον δημιουργό του όσο και στον θεατή να εμβαθύνουν με ξεχωριστό τρόπο στα νοήματα των ζωγραφικων επεισοδίων του έργου“.

Δείτε περισσότερα έργα  στην ιστοσελίδα του ΕΔΩ.

Για τρίτη χρονιά, η Ελληνική Ένωση Παραδοσιακών Ιαπωνικών Τεχνών και Πολιτισμού φέρνει στην Αθήνα το Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024, συνδυάζοντας παραδοσιακή ομορφιά με σύγχρονη ποπ κουλτούρα. Προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία γνωριμίας με την ιαπωνική τέχνη, μουσική, cosplay και γαστρονομία, παραστάσεις με τύμπανα taiko, επιδείξεις kimono, εκθέσεις bonsai, μοναδικά ιαπωνικά εμπορεύματα, διαδραστικά εργαστήρια origami, καλλιγραφίας, τελετής τσαγιού και πολλά άλλα. Από παραδοσιακά workshops μέχρι cosplay parades και J-pop συναυλίες, το φεστιβάλ προσκαλεί επισκέπτες να γνωρίσουν την ιαπωνική κουλτούρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ στη διεύθυνση https://japanfestival.gr