Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Η Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού

You are currently viewing Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Η Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος συμμετοχής στη διεθνή εικαστική έκθεση “Η Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού” με αφορμή την επέτειο θανάτου (22 Απριλίου) του Μιγκέλ ντε Θερβάντες “πατέρα” του Δον Κιχώτη, απευθύνει η Επιμελήτρια Τέχνης Βέρα Κατρανίδου. Η έκθεση με φυσική παρουσία θα διεξαχθεί σε γνωστό χώρο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας τον Απρίλιο 2024, και παράλληλα θα είναι και διαδικτυακά επισκέψιμη διεθνώς με την υποστήριξη της ARTgrID.

Για την έκθεση θα εκδοθεί αναμνηστικό κατάλογος – βιβλίο διαθέσιμος για πάντα δωρεάν σε όλους σε ψηφιακή μορφή.

Στην έκθεση μπορούν να υποβάλλουν έργα τους και να συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή καταγωγής.

Έργα που γίνονται δεκτά. Στην έκθεση γίνονται δεκτά πρωτότυπα έργα τέχνης οποιουδήποτε ύφους και εικαστικής επεξεργασίας που συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με το θέμα.

Είδος έργων. Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, μπορείτε να υποβάλλετε έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, ψηφιακής τέχνης, κολλάζ, γλυπτά, video-art.

Εννοιολογικό πλαίσιο. Η σύνδεση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας αποτελεί τον άξονα μιας αναπόσπαστης σχέσης, που μας επιτρέπει να επινοούμε νέες προοπτικές και λύσεις. Στην Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού, θυμίζουμε τον Δον Κιχώτη, παράκαιρο ιππότη στους σύγχρονους καιρούς, οι αφηγήσεις του οποίου συναντούν τις αναζητήσεις μας για αυτοσυνείδησία στο τοξικό γίγνεσθαι τη κοινωνίας του Σήμερα. Η τέχνη, ως μέσο έκφρασης της φαντασίας, διαμορφώνει την κοινωνία προς την αναζήτηση της αλήθειας και της αυτο-αναγνώρισης. Οι σύγχρονοι Δον Κιχώτες είναι οι καλλιτέχνες της εποχής μας, οι οποίοι μέσα από τις εικαστικές τους δημιουργίες, απελευθερώνουν τις σκέψεις μας και μας καλούν να αναζητήσουμε το αληθινό εαυτό μας. Συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας ισορροπημένης και αρμονικής κοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστικό αντίδοτο στην αποσαθρωμένη πραγματικότητα. Έτσι, η Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού γίνεται μια διαδρομή μέσα από τη φαντασία, όπου ο καθρέφτης αποκαλύπτει νέες προοπτικές και η προσπάθεια αλλαγής αρχίζει από την προσωπική αλήθεια. Μέσα από αυτήν τη διαδρομή, αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιδεαλιστικές φαντασιώσεις μπορούν να μετατρέψουν την κοινωνία, αναδεικνύοντας τον αληθινό εαυτό μας και ενθαρρύνοντας τον ανασυγκρότησης ενός καλύτερου κόσμου.

Τι πρέπει να υποβάλλετε. Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο artistsartgrid@gmail.com με θέμα ΟΔΥΣΣΕΙΑ τα ακόλουθα:
(1) Φωτογραφίες μέχρι 2 διαθέσιμων έργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρις κορνίζα/τζάμι.
(2) Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
(3) Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας, και πόλη/χώρα στην οποία βρίσκεστε.

Αν επιθυμείτε να υποβάλλετε Video Art θα πρέπει είτε να μας στείλετε κοινά αρχεία video μέσω wetransfer, και email με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, ή να μας παραπέμψετε σε σύνδεσμο (Vimeo, Youtube) που είναι προσβάσιμη στη πλήρη έκταση του το video.

Σημαντικές σημειώσεις
– Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη παραπάνω διεύθυνση υποβολής και θα απαντώνται εντός 24 ωρών.
– Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν.
– Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται.
– Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.
– Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε έργα που έχετε, θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν, είναι σχετικά με το θέμα, και θα θέλατε να παρουσιάσετε στο πλαίσιο της έκθεσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: μέχρι και τη Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 23:59′.