Ελένη Τσοτσορού -Sub Rosa: Finissage & ξενάγηση με το Γιώργο Μυλωνά στην ArtΠρίσμα

You are currently viewing Ελένη Τσοτσορού -Sub Rosa: Finissage & ξενάγηση με το Γιώργο Μυλωνά στην ArtΠρίσμα

Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -Η γκαλερί ArtPrisma (Κουντουριώτου 187, 18535 Πειραιάς) προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό τη Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 20:00 στη ξενάγηση του Γιώργου Μυλωνά, Ιστορικού Τέχνης & Επιμελητή της έκθεσης της Ελένης Τσοτσορού, με τίτλο “Sub Rosa“,

Το κοινό θα έχει τη ευκαιρία να δει διαλεκτικά την έκθεση συνομιλώντας με τον Επιμελητή και τη ζωγράφο για τα έργα το νόημα τους και το δρόμο που ενώνει τις έννοιες με τη πράξη της εικαστικής δημιουργίας.

Η έκθεση “Sub Rosa”, ο όρος της οποίας αναφέρεται στο μεσαιωνικό έθιμο της συνομιλίας κάτω από τριαντάφυλλα – σύμβολο του απόρρητου και του μυστικού – φέρνει στο προσκήνιο τον πλούσιο συμβολισμό που κρύβουν τα άνθη. Η Ελένη Τσοτσορού, μέσα από το έργο της, μας καλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά που ψιθυρίζει κάθε άνθος, δίνοντας έμφαση στην ευαίσθητη σχέση ανάμεσα στη φύση και την ανθρώπινη ύπαρξη. Για την έκθεση έχει εκδωθεί έντυπος κατάλογος διαθέσιμος δωρεάν στους επισκέπτες της.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Γιώργος Μυλωνάς, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η καλλιτέχνις δεν γοητεύεται απλώς από τη χαρά του χρώματος ή την ανεπιτήδευτη ομορφιά των φυτικών συνθέσεων. Μέσα από την εύθραυστη συνθήκη του άνθους – στη ζωή και την αναπόφευκτη φθορά που την ακολουθεί – βλέπει μια μεταφορά της ανθρώπινης ύπαρξης, την οποία φιλοδοξεί να «σώσει» στη γη της ζωγραφικής. Ο φυτικός λαβύρινθος βρίσκει κυρίαρχη θέση στη σκέψη της κι έτσι μεταφέρεται στο έργο της”.

Η Ελένη Τσοτσορού είναι εικαστική καλλιτέχνης, με κύρια μέσα έκφρασης τη ζωγραφική και τη textile art. Έχει δείξει τη δουλειά της σε 9 ατομικές και σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις μέχρι σήμερα διεθνώς. Έργα της ανήκουν σε δημόσιες, ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές. Είναι υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), διδάσκει Καλλιτεχνικά στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, και συμπράττει με τη συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective.

Είσοδος ελεύθερη.

ArtΠρίσμα
Διεύθυνση: Κουντουριώτου 187 Πειραιάς.
Τηλέφωνα: 210 4296 790, 690 6409 125
web: galleryartprisma.gr
facebook: @ArtPrisma
Instagram: natasathomakou
e-mail: artprisma1957@gmail.com