Σεμινάριο & workshop “Γραμμή, σύνθεση, αυτόματη γραφή” με τον Ηλία Κασσελά στο Global Arts Studio

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, από τις 10:30 έως τις 13:30, θα διεξαχθεί σεμινάριο ζωγραφικής και σχεδίου με εισηγητή τον διακεκριμένο ζωγράφο Ηλία Κασσελά στη σχολή Global Arts Studio που βρίσκεται στη Κόρινθο.

Το σεμινάριο θα χωρίζεται σε τρία μέρη: αρχικά, ο κ. Κασσελάς θα παρουσιάσει τη δουλειά του αναλύοντας τεχνικές όπως η γραμμή, η σύνθεση και η αυτόματη γραφή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομαδικό ζωγραφικό project όπου όλοι οι συμμετέχοντες, μαζί με τη καθοδήγηση του καλλιτέχνη, καλούνται να συνεργαστούν στη δημιουργία ενιαίου έργου μεγάλου μεγέθους χρησιμοποιώντας μαρκαδοράκι σε χαρτί, όπου οι γραφές και οι γραμμές του καθενός θα επικοινωνούν και θα συμπληρώνουν η μία την άλλη, με στόχο την εξάσκηση στον αυτοματισμό του σχεδιασμού μορφών μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργατικό που επιτρέπει την συλλογή διαφορετικών προσλαμβανουσών. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες χαρτί σχεδίου και υλικά. Με την καθοδήγηση του εισηγητή ο οποίος θα δώσει αρχικές φόρμες προς επεξεργασία οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας τη τεχνική της αυτόματης γραφής, με όποιο τρόπο τους ευχαριστεί θα κληθούν να ολοκληρώσουν ένα δικό τους έργο.Το κόστος συμμετοχής είναι €60 ενώ το σύνβολο των υλικών παρέχεται από την σχολή. Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο και κρατήσεις ΕΔΩ

Προσοχή: απαιτείται κράτηση -οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν θέση επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 27410 73509.

Ο Ηλίας Κασσελάς είναι ζωγράφος που γεννήθηκε το 1988. Ζει και εργάζεται στη Κόρινθο και την Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με το animation, παίρνοντας μέρος στο φεστιβάλ-διαγωνισμό της Σύρου, AnimaSyros, το 2012. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα. Ο Ηλίας Κασσελάς είναι ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective.

Δείτε περισσότερα έργα στην ιστοσελίδα του στη πλατφόρμα μας ΕΔΩ.