O Φώτης Κλογέρης συνεργάζεται με την ARTgrID για τη προβολή του έργου του

You are currently viewing O Φώτης Κλογέρης συνεργάζεται με την ARTgrID για τη προβολή του έργου του

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 – O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης (υπογραφή: Foti Kllogjeri) συνεργάζεται με την ARTgrID για τη προβολή του έργου του σε διεθνές φιλότεχνο κοινό. Ο ζωγράφος είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην Ελλάδα για τα αστικά τοπία του και έργα με λάδι σε καμβά, ενώ διεθνώς είναι περισσότερο γνωστός ως ακουαρελίστας με τις υδατογραφίες του. Ο Φώτης Κλογέρης στο εξής θα διατηρεί μόνιμο προφίλ στη πλατφόρμα μας στη διεύθυνση https://artgrid.gr/foti-kllogjeri/ όπου βρίσκεται μία πλήρης παρουσίαση και διαδικτυακή έκθεση του.

Ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος σε σημείωμα κριτικής προσέγγισης του έργου του σημειώνει μεταξύ άλλων: “Επίγονος μιας πλούσια παράδοσης Ελληνικής Αστικής τοπιογραφίας ο Foti Kllogjeri διακρίνεται για την αποτύπωση της κίνησης, την έκρηξη χρώματος, την συνθετική δεινότητα και μια αφαιρετική προσέγγιση στις πανοραμικές απόψεις δρόμων και κτιρίων, στον θόρυβο και την κίνηση της πόλης και στην μη ευθεία απεικόνιση ανθρώπου, αλλά περισσότερο του κινητικού αποτυπώματος του, και της αίσθησης του θορύβου της πόλης. Ο ζωγράφος απαντά με τον δικό του τρόπο αποδίδοντας μία σύγχρονη και αξιοπρόσεκτη άποψη. H κίνηση αποτυπώνεται στον καμβά, συχνά κενή συναισθήματος ή με έναν συγκαλυμμένο λυρισμό που αποκαλύπτει τις αντιφάσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα έλξης-απώθησης που βιώνει ο άνθρωπος στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είναι η ίδια η πόλη που ενδιαφέρει τον καλλιτέχνη, όπως “γράφει”στο ανθρώπινο συνειδητό και εγγράφεται στο συλλογικό ασυνείδητο. Το στοιχείο που καθιστά μοναδική την προσέγγιση του ζωγράφου είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της χειρονομιακής ζωγραφικής και της σχέσης με το χρώμα[…]. Μια νεο-ιμπρεσσιονιστική διάθεση αναδύεται από τα έργα του, καθώς το σημείο εστίασης της προσοχής του δεν εδράζεται σε αυτό που βλέπει το μάτι αλλά στην γενική εντύπωση που αντιλαμβάνεται το μυαλό σε πρώτη ανάγνωση“.

O Φώτης Κλογέρης (υπογραφή: Foti Kllogjeri) γεννήθηκε στη Αλβανία το 1973. Σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Έχει δείξει την δουλειά του σε 6 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Εκπροσωπεί την Ελλάδα (Country Leader) ως ζωγράφος στην IWS (International Watercolor Society), είναι ο Αρχηγός της Αλβανικής Αποστολής Εικαστικών που συμμετέχουν στο Συμπόσιο του Fabriano σε ετήσια βάση από το 2017 και εξής, είναι Αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) από το 2019, παράλληλα συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective.

Η ARTgrID συνεργάζεται με τη χώρους Τέχνης μετατρέποντας τις εκθέσεις φυσικής παρουσίας σε διαδικτυακές, με επιμελητές/curators ως πλατφόρμα φιλοξενίας των projects τους, και ατομικά με αξιόλογους εικαστικούς καλλιτέχνες τους οποίους προτείνει στο φιλότεχνο κοινό. Προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Κύπριους εικαστικούς και καλλιτεχνικές ομάδες να εκθέσουν τη δουλειά τους τόσο διαδικτυακά, όσο και σε φυσικές εκθέσεις που διοργανώνει σε συνεργασία με επιλεγμένους χώρους τέχνης εγνωσμένου κύρους και ποιότητας σε όλη την Ελλάδα. Κάθε εικαστικός καλλιτέχνης που η πλατφόρμα εντάσσει στο δυναμικό της αποκτά ένα προφίλ διεθνών προδιαγραφών και προβολής, όμοιου περιεχομένου με αυτό μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, μόνιμη προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση με multimedia δυνατότητες, προώθηση σε στοχευμένα κοινά, και πωλήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: artgrid.gr, ή επικοινωνήστε στο info@artgrid.gr.