Μελάνι σε Χαρτί 2 | Διαδικτυακής έκδοση (The Attic Gallery, Κέρκυρα 9-27 Αυγούστου 2021)

Τρίτη 10 Αυγουστου 2021 – Στην ενότητα ΕΚΘΕΣΕΙΣ της ιστοσελίδας μας είναι διαθέσιμη από σήμερα και μέχρι 2 μέρες μετά τη κατάληξη της φυσικής διοργάνωσης η εικαστική έκθεση ΜΕΛΑΝΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙ 2 (The Attic Gallery, 9-27 Αυγούστου 2021, Κέρκυρα). Δείτε την έκθεση ΕΔΩ

Σχετικά με τη σειρά εκθέσεων Μελάνι σε Χαρτί
Η σειρά εκθέσεων “Μελάνι σε Χαρτί” είναι μία πρωτοβουλία του Αθηναίου εικαστικού επιμελητή Πάρη Καπράλου, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των προσεγγίσεων της σύγχρονης τέχνης που εξυπηρετεί το μέσο. Συχνά υποπροβεβλημένα, εξαιτίας είτε άγνοιας στην Ελλάδα της διεθνούς αγοράς, είτε παρανοήσεων που σχετίζονται με τις δυνατότητες του μέσου, έργα ζωγραφικής με μελάνι, χαρακτικά, σύγχρονη καλλιγραφία, κολλάζ, κ.α. αγνοούνται από μεγάλη μερίδα του Ελληνικού φιλότεχνου κοινού, παρότι αποτελούν πρώτη επιλογή για χιλιάδες Έλληνες καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους σταδιοδρομούν εκτός Ελλάδας. Για να ενημερώνεστε για τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας μπορείτε να συνδεθείτε με την σελίδα στο Facebook “Μελάνι σε χαρτί” @inkonpapergr.

Σχετικά με την The Attic Gallery
Η Attic Gallery είναι ιδιωτική γκαλερί σύγχρονης τέχνης που δημιουργήθηκε για να ανανεώσει και να αναστατώσει την Κερκυραϊκή καλλιτεχνική ζωή. Βρίσκεται στον δεύτερο όροφο – στη σοφίτα – ενός μεγαλοπρεπούς νεοκλασικού κτηρίου στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας, που κάποτε στέγαζε το Γαλλικό Ινστιτούτο. Με ενιαίο χώρο σχεδόν 200 τ.μ., και ποικιλία επαγγελματικού εξοπλισμού, είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη έκθεσης ή παρουσίασης. Φιλοξενεί ντόπιους και διεθνείς, καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες για ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, καθώς και κάθε είδους πολιτιστικής εκδήλωσης που σχετίζεται με τις εικαστικές τέχνες και τα γράμματα. Ιδρύθηκε το 2018 από την ελληνοβρετανή Δρα. Ιστορίας Πολιτισμού Σάσσα Chaitow, η οποία η ίδια ζωγράφος και συγγραφέας. Από το 2008 δραστηριοποιείται στη διοργάνωση πολιτιστικών και ακαδημαϊκών εκδηλώσεων σε συνεργασία με διεθνή κέντρα. Τα δημοσιεύματά της κυκλοφορούν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και από το 2018 διατελεί ως επιμελήτρια ακαδημαϊκών εκδόσεων. Διδάσκει ειδικά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και σε ινστιτούτα δια βίου μάθησης στην Αγγλία, και είναι επισκέπτουσα εισηγήτρια σε πανεπιστήμια της Ευρώπης με πιο πρόσφατες εμφανίσεις στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και του Γκέτεμποργκ (Σουηδία). Ως ζωγράφος, από το 2000 έχει παρουσιάσει 13 ατομικές εκθέσεις στη Μ. Βρετανία, στη Σουηδία, και στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας συλλεκτικούς καταλόγους του έργου της. Για περισσότερα επισκεφτείτε την ισροσελίδα της γκαλερί ΕΔΩ.