Μελάνι σε Χαρτί 10 | Finissage με ξενάγηση από τον Επιμελητή Πάρη Καπράλο

You are currently viewing Μελάνι σε Χαρτί 10 | Finissage με ξενάγηση από τον Επιμελητή Πάρη Καπράλο

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2024 – Ο Επιμελητής Τέχνης Πάρης Καπράλος, με τη παρουσία και συμβολή συμμετεχόντων στην έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό να παρευρεθεί σε finissage με ξενάγηση στην έκθεση Μελάνι σε Χαρτί 10 και συζήτηση επί των έργων και της σύγχρονης τέχνης με μελάνι σήμερα.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί τη Κυριακή 13 Οκτωβριου 2024, στον χώρο τέχνης Alma Mater (Εμμανουήλ Μπενάκη 62, Εξάρχεια, Αθήνα) όπου διαρκεί η έκθεση, με ώρα έναρξης 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση βρίσκετε ΕΔΩ

Η πρωτοβουλία “Μελάνι σε Χαρτί” για την προβολή και προώθηση έργων και καλλιτεχνών με κύριο μέσο έκφρασης το μελάνι δημιουργήθηκε από τον Επιμελητή Τέχνης Πάρη Καπράλο το 2019. Σύντομα συγκέντρωσε μια αξιόλογη κοινότητα εικαστικών καλλιτεχνών με αυτά τα μέσα έκφρασης και, από την εγκαθίδρυση της και εξής, έχει παρουσιάσει πλειάδα εκθέσεων διοργανώσεων, ειδικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Ο Πάρης Καπράλος είναι Επιμελητής Τέχνης, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, συνεκδότης του Arts & Antiques CCR, και συνιδρυτής της ARTgrID. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων (1999-2006), ως στέλεχος διοργάνωσης σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Έκτοτε, έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 200 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας. 

Ο χώρος Τέχνης “Alma Mater” βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια. Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη νεοκλασσική κατοικία που κτίστηκε πριν από το 1890. Στα λατινικά “Alma Mater” σημαίνει κυριολεκτικά “μητέρα τροφός”, και συνήθως αποδίδεται συμβολικά στην Επιστήμη που έχει το ρόλο της μητέρας του Ανθρώπου ως εξελιγκτικής δύναμης. Ομοίως, το όραμα των ιδρυτών του χώρου είναι να λειτουργήσει ως “alma mater” για την πνευματική και αισθητική ανέλιξη της πόλης. Ο χώρος εκτός από εκθεσιακές δυνατότητες διαθέτει και εξοπλισμό φιλοξενίας εκδηλώσεων. Αναλυτικές πληροφορίες https://almamater.gr