Επίσημη έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας μας

You are currently viewing Επίσημη έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας μας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 – Η πρώτη Ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα επαγγελματικών υπηρεσιών για τον χώρο της Τέχνης ARTgrID ξεκινά επίσημα τη λειτουργία της, με τη φιλοδοξία να συμβάλλει θετικά στην μετάβαση του επιχειρηματικού κλάδου στη νέα εποχή. Στόχοι της είναι η διεθνής προβολή σύγχρονης τέχνης από τον ελληνόφωνο κόσμο με έμφαση στην Ελλάδα και τη Κύπρο σε όλο τον κόσμο, και η δραστική απάντηση στις προκλήσεις των καιρών μας.

Όραμα των ιδρυτών της είναι η ενδυνάμωση της απεύθυνσης των εικαστικών καλλιτεχνών μέσω συστηματικής προσέγγισης του τοπικού και διεθνούς φιλότεχνου κοινού. Οι ιδρυτές της ARTgrID θεωρούν τη Τέχνη καθολικό αγαθό, και το διαδίκτυο πολύτιμο πεδίο για τη διαφάνεια, τις ίσες ευκαιρίες και τη πρόσβαση στα αγαθά του Πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο η ARTgrID παρέχει στους καλλιτέχνες νέους τρόπους προβολής, στους επαγγελματίες του χώρου (Μουσεία, Χώρους Τέχνης, Επιμελητές /Διοργανωτές εκθέσεων, συμποσίων και φεστιβάλ εικαστικών) μετατροπή και φιλοξενία των εκθέσεων & εκδηλώσεων τους σε ψηφιακές. Η πλατφόρμα μετατρέπει φυσικές εκθέσεις σε διαδικτυακές μεγιστοποιώντας την προβολή και απεύθυνση τους στο ελληνόφωνο κοινό σε διεθνές επίπεδο, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2021 θα λανσάρει πλήρη αγγλική έκδοση, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε δίγλωσσο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, η ARTgrID παρέχει σε συλλογικότητες, ενώσεις, και καλλιτεχνικές ομάδες υπηρεσίες οργάνωσης προβολής και πωλήσεων, με τη διοργάνωση φυσικών εκθέσεων και ψηφιακών δράσεων.

Παράλληλα στην ARTgrID αναπτύσσεται κοινότητα επιλεγμένων Ελλήνων και Κυπρίων εικαστικών καλλιτεχνών με στόχο τη προβολή τους σε εγχώριο και διεθνές κοινό. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μία ειδική τυπολόγηση για τα προφίλ των καλλιτεχνών σύμφωνη με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία προσωπικών ιστοσελίδων. Τα προφίλ αυτά διακρίνονται για τη πληρότητά τους και υποκαθιστούν τη δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες, με αυξημένες δυνατότητες multimedia και συστήματα content aggregation που διασφαλίζουν μέγιστη προβολή και στοχευμένη απεύθυνση σε άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό για τον καλλιτέχνη. Η πλατφόρμα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης της εν λόγω κοινότητας, συνεπώς απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε εικαστικό καλλιτέχνη να υποβάλλει έργα του, βιογραφικό σημείωμα και στοιχεία επικοινωνίας, εφόσον θα ενδιαφερόταν να αποκτήσει προσωπικό προφίλ στη πλατφόρμα. Υπεύθυνος επιμελητής θα επικοινωνήσει προσωπικά με τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν email στη διεύθυνση artistsartgrid@gmail.com.

Η ARTgrID διαθέτει δίκτυο συνεργατών υψηλής εξειδίκευσης σε καλλιτεχνικά, νομικά, επενδυτικά θέματα και σε ζητήματα εξειδικευμένης προβολής & επικοινωνίας στα εικαστικά πράγματα. Επιπλέον αναπτύσσει μέσω εξειδικευμένων συνεργατών περιεχόμενο και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς αρχιτέκτονες, και επαγγελματίες των κλάδων φιλοξενίας, εστίασης, και διοργανωτές εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής.