Εμμένεια

Ο Εικαστικός Επιμελητής  Πάρης Καπράλος  και η Chili Art Gallery σε συνεργασία με 20 εικαστικούς καλλιτέχνες από τη Ελλάδα και τη Κύπρο σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης της νέας σεζόν με διακριτικό τίτλο “Εμμένεια”, η οποία διαρκεί εως και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στον χώρο τέχνης,  και σας καλωσορίζουν εδώ, στη διαδικτυακή έκδοση της, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2023. 

Σημειώνει ο Επιμελητής: “Η εμμένεια είναι η κινητήριος δύναμη της αυτοπραγμάτωσης και της εξέλιξης. Η εμμένεια μας επιβάλει να υπηρετούμε το όραμά μας και να συνεχόμαστε με τις αξίες μας, σε πείσμα κάθε κοινωνικής τοξικότητας, και ενάντια στη μιζέρια της καθημερινότητας. Η εμμένεια διαφέρει από την υπομονή -που ενέχει την ανασταλτική έννοια της ανοχής, καθώς χαρακτηρίζεται από την ανυποχώρητη προσήλωση στους στόχους και συνδέεται με μια αταλάντευτη αποφασιστικότητα για να προχωρήσουμε προς την επίτευξη ενός στόχου, ακόμη και αν απαιτείται πολύς χρόνος και προσπάθεια. Η εμμένεια διαφέρει από την επιμονή, καθώς η επιμονή μπορεί να χαρακτηρίζεται από την αδυναμία να προσαρμοστεί σε νέες πληροφορίες ή συνθήκες, ενώ η εμμένεια συνεπάγεται μια σταθερή δέσμευση για επίτευξη στόχων μακροπρόθεσμα. Η εμμένεια είναι κινητήριος δύναμη για να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να επισυμβεί, είναι αυτή που μας κρατά σε κίνηση, αναζητώντας διαρκώς τη βελτίωση. “Η εμμένεια είναι μια σταθερή δέσμευση για επίτευξη στόχων μακροπρόθεσμα,” γράφει ο Alain Badiou, επισημαίνοντας ότι η εμμένεια δεν επηρεάζεται από τις προσωρινές αποτυχίες ή τις δυσκολίες, αλλά αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. “Η εμμένεια είναι η ικανότητα να συνεχίζεις να προσπαθείς παρά τις αποτυχίες, τις απογοητεύσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις,” γράφει η ψυχολόγος Angela Duckworth στο βιβλίο της με τίτλο “Grit: The Power of Passion and Perseverance” (Εμμένεια: Η Δύναμη του Πάθους και της Προσπάθειας). Διάσημα έργα τέχνης και κορυφαίοι δημιουργοί συνδιαλέγονται με την εμμένεια τιτλικά και θεματικά, ενώ σύγχρονα έργα τέχνης κινητοποιούν, εμπνέουν, και ζητούν από καθένα να βάλει το λιθαράκι του στην εκπλήρωση των προσδοκιών του για το Σήμερα και το Αύριο της κοινωνικής ανέλιξης”.

Έκθεση με φυσική παρουσίαση των έργων στην Αθήνα

Ώρες / Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15.00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά. Είσοδος Ελεύθερη.

INSTAGRAM
#emmeneia

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Ο κατάλογος βιβλίο της έκθεσης είναι διαθέσιμος ΔΩΡΕΑΝ, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά  για θέαση online ή/και download από ΕΔΩ.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Ναταλία Παπαχρήστου, Κάθριν Τσιριγκούλη, Μάγδα Δημούδη, Χρυσούλα Δεμάγκου, Ανίτα Ξάνθου, Θεόδωρος Αλεξούδης, Constantine Saifoyntinov, Νικόλας Μπαλτζής, Μάκης Ζαχαράτος (ΕΥΘΥΜΙΟΣ), Ageliki Alexandridou, Αλεξάνδρα Μπανταλούκα, Πόλυ Κάνιστρα, Κεβόρκ Μελκονιάν, Λένα Σπάνια, Hare Tahir, Χριστίνα Καλαφάτη, Eisa Baddour, Δημήτριος Κατρισιώτης, Βάνα Λαφαζάνη, Kristina Politidou.

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, και δραστηριοποιείται διεθνώς. Τη περίοδο 2008 – 2022 διέμεινε στη Β. Ελλάδα. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων (1999-2006), ως Οργανωτικός Υπεύθυνος και στέλεχος διοργάνωσης σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrό (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Χρημάτισε εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society) τη περίοδο 2019-2022, ενώ τον Οκτώβριο του  2022 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης της ARTgrID παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας. Ανακαλύψτε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχετικά με τη Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο τουΔήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελείέναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή μεόλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις,εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές καιομαδικές εκθέσεις και events. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.