Masterclass & Workshop Σύγχρονης Υδατογραφίας Foti Kllogjeri | Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής

You are currently viewing Masterclass & Workshop Σύγχρονης Υδατογραφίας Foti Kllogjeri | Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 -Η πρωτοβουλία δράσεων για την ανάδειξη της σύγχρονης υδατογραφίας “Χρώμα σε νερό” παρουσιάζει masterclass, σεμινάριο & workshop με εισηγητή τον βραβευμένο διεθνώς ακουαρελίστα Foti Kllogjeri με χορηγία υλικών των Royal Talens, Rembrandt, Talens Art Creation, VIARCO/ArtGraf.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν τις προσεγγίσεις που θα δείξει ο εισηγητής με τη καθοδήγηση του, με ελεύθερη χρήση υλικών για όλους. Τα υλικά περιλαμβάνουν ευρεία γκάμα χρωμάτων της εξαιρετικής ποιότητας υλικών της σειράς “Rembrandt waterecolors”, χαρτιά υδατογραφίας και πινέλα της Royal Talens, και νέα υλικά που κυκλοφορούν αυτό τον καιρό διεθνώς της πρωτοπόρου πορτογαλικής εταιρείας VIARCO.

Σε πειραματικό επίπεδο θα δούμε της διάφορες επιδράσεις μεταξύ τους (χρώμα, χαρτιά, πινέλα νερό) ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ενός έργου τέχνης κατά την παραγωγή του. Στη διάρκεια του Masterclass ο διεθνούς φήμης ακουαρελίστας θα ζωγραφίσει και θα δείξει τεχνικές, ενώ στη διάρκεια του σεμιναρίου και workshop ο εισηγητής θα δείξει 3 κυρίαρχες στη σύγχρονη υδατογραφία τεχνικές, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τη καθοδήγησή του:

– Τη τεχνική χρωματικών στρώσεων, γνωστή και ως glazing, είναι μια από τις πιο σημαντικές μεθόδους στην υδατογραφία για τη δημιουργία βάθους, φωτεινότητας και πλούτου στα χρώματα.
Ακουαρέλα σε βρεγμένο χαρτί (wet-on-wet) με έμφαση στο σχέδιο. Τι ρόλο παίζει το σχέδιο και διάφορους τρόπους εφαρμογής για την ενίσχυση του τελικού αποτελέσματος σε μια υδατογραφία.
– Τη τεχνική “υγρό σε ξηρό” (Wet-on-Dry) που είναι ιδανική για τη δημιουργία λεπτομερών και μεγάλης ακριβείας έργων υδατογραφίας

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κράτηση θέσης αποστείλτετε email στη διεύθυνση artistsartgrid@gmail.com με θέμα “WATERCOLOR WORKSHOP”, ώστε να σας σταλούν οι σχετικές πληροφορίες. Προθεσμία κρατήσεων: εως και τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 ή μέχρι την εξάντληση των θέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ
O Foti Kllogjeri είναι αλβανικής καταγωγής διεθνούς αναγνώρισης ακουαρελίστας, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Εκπροσωπεί την Ελλάδα (Country Leader) στην IWS (International Watercolor Society), ηγείται της Εθνικής Αποστολής της Αλβανίας στο Συμπόσιο του Fabriano σε ετήσια βάση από το 2017 και εξής, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) τη περίοδο 2019 – 2022. Είναι Ιδρυτικό Μέλος της ARC – Art Revisited Collective. Έχει δείξει την δουλειά του σε 6 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη: https://artgrid.gr/foti-kllogjeri/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: COLOR IN THE WATER με την υποστήριξη της ARTgrID

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Πάρης Καπράλος

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Alma Mater