Μελάνι σε Χαρτί | Ο Γιώργος Αφεντάκης νέο μέλος της κοινότητας

You are currently viewing Μελάνι σε Χαρτί | Ο Γιώργος Αφεντάκης νέο μέλος της κοινότητας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 –  Η κοινότητα της πρωτοβουλίας  Μελάνι Σε Χαρτί  για την ανάδειξη εικαστικών καλλιτεχνών με κύρια μέσα έκφρασης το μελάνι και το χαρτί, ανακοινώνει τη συμμετοχή του Γιώργου Αφεντάκη. 

Ο Γιώργος Αφεντάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Χαρακτική και Γραφιστική και ολοκλήρωσε με υποτροφία έναν μεταπτυχιακό κύκλο Βιομηχανικού Σχεδιασμού στην Αυστρία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Γραφίστας και Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας. Παράλληλα, συνεχίζει το εικαστικό του έργο και την διαρκή έρευνα στον απέραντο κόσμο των φαινομένων.

Σε καλλιτεχνική δήλωση του υπογραμμίζει για το έργο του: “Δεν νοείται εικαστικό έργο με συνέπεια και αυθεντικότητα, χωρίς την επίπονη διαδικασία της απόκτησης γνώσης των ποικίλων υλικών και των ιδιαίτερων τεχνικών του. Αυτό το αξίωμα μπορεί να εφαρμοστεί άνετα και στον χώρο του Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας, αφού συνδέεται άμεσα και ζωτικά με την Τεχνολογία των Γραφικών Τεχνών και την αλματώδη ανάπτυξή της από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιώργος Αφεντάκης εργάζεται και δημιουργεί έχοντας διαρκώς την έγνοια τού -κατά το δυνατόν- άψογου αισθητικού αποτελέσματος, σε αρμονικό συνδυασμό με την πρακτική και λειτουργική του αξία. Σε συνεργασία με τον πελάτη, είτε πρόκειται για έργο ζωγραφικής ή διακοσμητικό αντικείμενο, είτε για branding και γραφιστικό σχεδιασμό, είτε λειτουργώντας συμβουλευτικά σε θέματα εφαρμοσμένης αισθητικής, όπως π.χ. ο συνδυασμός ψυχρών και θερμών αποχρώσεων στην κατασκευή ενός θεατρικού σκηνικού, προσπαθεί πάντα για την ορθά δομημένη επικοινωνία με τον εκάστοτε άνθρωπο ή επιχείρηση και τις ιδιαίτερες ανάγκες της και προσφέρει μία σειρά ολοκληρωμένων σχεδιαστικών προτάσεων και λύσεων. Το μότο που συνέχει τη ζωή του Δημιουργού και την κάνει προέκταση της Τέχνης του -και, φυσικά, το αντίθετο-, και ο βασικός άξονας εργασίας, είναι το «Less is more»…“.

Σημεία επαφής με τον καλλιτέχνη
Ιστοσελίδα
Facebook
Instagram