Κωνσταντίνος Πουλάκος

Ζωγράφος, Ψηφιδογράφος | Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Πουλάκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα όπου ζει και εργάζεται. Από ηλικία δέκα ετών μαθήτευσε ζωγραφική στη σχολή του Δήμου Καλαμάτας για έξι χρόνια, με δασκάλους την Σοφία Κλωνάρη, Θανάση Μακρή, Χρήστο Μποκόρο και Σταυριανό Κατσιρέα. Από το 1996 μαθαίνει την τέχνη του ψηφιδωτού στην Αθήνα, με δάσκαλο τον Φάνη Μαυρίδη και για 4 χρόνια εργάζεται ως ψηφιδογράφος και εντοιχιστής ψηφιδωτών κοντά του, δημιουργώντας έργα σ’ όλη την Ελλάδα, με κυριότερο την “Πλατυτέρα-Παντοκράτορα” στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας. Ταυτόχρονα παρακολουθεί επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Συντήρηση Ψηφιδωτού”, στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών “Πέτρα” το 1997.

Το 2002 επιστρέψει στον τόπο του και εκφράζεται καλλιτεχνικά κάνοντας την πρώτη
του ατομική έκθεση με τίτλο “Βυζαντινά Ψηφιδωτά”. Διατηρεί καλλιτεχνικές επαφές στην Αθήνα και με την καθοδήγηση του Νίκου Ευγενίδη μαθαίνει σε ειδικούς φούρνους την τέχνη του ψησίματος της υαλόμαζας από ανακυκλωμένο γυαλί. Δημιουργεί μια πλούσια παλέτα χρωμάτων από ψηφίδες, με τις οποίες καλύπτει τις δικές του ανάγκες. Το 2007 πραγματοποιεί σεμινάρια ψηφιδωτού στα εργαστήρια της Δ.Ε.Π.Α.Κ. του Δήμου Καλαμάτας, ενώ παράλληλα αρχίζει εμπόριο υαλόμαζας και μαθήματα για βιοποριστικούς λόγους. Έκτοτε έχει δημιουργήσει ψηφιδωτά έργα σε μοναστήρια, εκκλησίες και ιδιώτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2010 συμμετέχει ως εισηγητής στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού (A.I.M.C.), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσιάζοντας επίσης έργο του. Το 2013 γίνεται μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε). Πριν από επτά χρόνια πραγματοποιεί στροφή στην ζωγραφική με κύριο θέμα τον άνθρωπο, ενώ τα υλικά που τον εκφράζουν είναι το μολύβι και τα χρωματιστά μολύβια.

ΔΗΛΩΣΗ

Ζωγραφική: ¨Ένα ανοιχτό παράθυρο στην ομορφία” στην ελευθερία, στα όνειρα. Το να γίνεσαι καλύτερος και να αγαπάς. Ανθρωποκεντρική ζωγραφική, ο άνθρωπος είναι το μέτρο για όλα τα πράγματα, βρίσκεται παντού και έχει την δύναμη που κινεί τα πάντα.

Πρέπει να παλεύεις για καλύτερη δικαιοσύνη, για ειρήνη, να αρνηθείς πολλά, αλλά υπάρχουν και ανεκλήρωτα. Να μην διστάσεις να υπερβείς τα μέτρα και να τα δίνεις όλα με πάθος και ανιδιοτέλεια. Να ζείς για το έργο που σε έχει ήδη εμπνεύση.

Ο πλούτος της σοφίας είναι στου ζωγράφου το χέρι”.

Με εφόδια τη γνώση, την εμπειρία χωρίς δισταγμό ακολουθείς τον τραχύ δρόμο που σε πάει στο αύριο.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Είδη: Σχέδιο & Ψηφιδωτό
Μέσα: Ζωγραφικά μέσα κυρίως μολύβια και κάρβουνα
Ύφος: Ανθρωποκεντρικό σχέδιο & ψηφιδωτό
Θέματα: Ανθρωποκεντρικά
Εργαστήριο: Καλαμάτα, Ελλάδα
Ενώσεις: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας
Φάσμα Τιμών: €250-350
Διεθνής Κλίμακα:
EMERGING | HIGH-POTENTIAL | MID-CAREER | ESTABLISHED

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Ψηφιδωτά», Τεχνομυλόπετρα, Καλαμάτα, 2002

 

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Ελεύθερο θέμα», Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Καλαμάτα, 2014

 

.

ΕΡΓΑ

.

.