[έκλεισε] Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Ευτυχία πέρα από τα όρια

You are currently viewing [έκλεισε] Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Ευτυχία πέρα από τα όρια

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος συμμετοχής στην έκθεση “Ευτυχία πέρα από τα όρια” απευθύνει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος. Η έκθεση με φυσική παρουσία θα διεξαχθεί σε γνωστό χώρο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο 2024, και παράλληλα θα είναι και διαδικτυακά επισκέψιμη με την υποστήριξη της ARTgrID.

Επίσημες γλώσσες της έκθεσης είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και όλο το υλικό που θα εκδωθεί θα είναι δίγλωσσο, συμπεριλαμβανομένων του Αναμνηστικού καταλόγου βιβλίο της έκθεσης και της παράλληλης διαδικτυακής έκθεσης.

Στην έκθεση μπορούν να υποβάλλουν έργα τους και να συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Έργα που γίνονται δεκτά. Στην έκθεση γίνονται δεκτά πρωτότυπα έργα τέχνης οποιουδήποτε ύφους και εικαστικής επεξεργασίας που συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με το θέμα. Γίνονται δεκτά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, έντυπης ψηφιακής τέχνης, κολλάζ, ψηφιδωτά, γλυπτά.

Εννοιολογικό πλαίσιο. Στην εποχή μας, ο έρωτας ως κοινωνικό αφήγημα επηρεάζεται ως προς την επανεξέταση των παραδοσιακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πιο ελεύθερων και ευέλικτων μορφών σχέσεων. Η αναζήτηση της ευτυχίας και η έμφαση στην αυτοπραγμάτωση έχουν καταστεί κεντρικά θέματα. Η εμφάνιση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταμόρφωσε τον τρόπο που οι άνθρωποι δημιουργούν και διατηρούν ερωτικές σχέσεις. Η εξερεύνηση και η αποδοχή διαφορετικών μορφών ερωτικών σχέσεων υπογραμμίζει τη σημασία της αυτο-ανακάλυψης και της προσωπικής ανάπτυξης μέσα από αυτές. Ο έρωτας δεν θεωρείται πλέον μόνο ως μια αναζήτηση του “Άλλου”, αλλά μια διαδικασία αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Η ιδέα της “μοναδικής αληθινής αγάπης” που διαρκεί για πάντα αμφισβητείται, και οι άνθρωποι είναι πιο ανοικτοί στη δυνατότητα πολλαπλών σημαντικών ερωτικών σχέσεων κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Και ενώ όλα αυτά μοιάζουν να αποτελούν μια κάποια πρόοδο, η κάθετη αύξηση της έμφυλης βίας είναι ένδειξη βαθύτερων κοινωνικών διεργασιών και ανισορροπιών. Η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες, είναι η βία ως μέσο διατήρησης της ελέγχου ή της ισχύος μιας κοινωνίας που δεν έχει εξαλείψει πλήρως τις παραδοσιακές προσδοκίες και τις έμφυλες ανισότητες. Η αμφισβήτηση των μεγάλων αφηγήσεων, η σχετικότητα της αλήθειας και η πολυφωνία, παραμένουν σημαντικές. Η Τέχνη καλείται να αποτυπώσει το συγκείμενο του Έρωτα πέρα απο τα όρια: το πανανθρώπινο, το προσωπικό και το ιδανικό που πρέπει να κρατήσουμε, το παράλογο, το τοξικό και το κακοποιητικό που πρέπει να πατάξουμε, το ουσιαστικό, το θεμελιώδες και το αληθινό που πρέπει να ανακαλύψουμε. Μέσα από την διερεύνηση των πολυδιάστατων και συχνά αντιφατικών θεμάτων, η Τέχνη μας προκαλεί να εξετάσουμε μια ευτυχία πέρα από τα όρια, που αναδύεται μέσα από την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία.

Τι πρέπει να υποβάλλετε. Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο artistsartgrid@gmail.com με θέμα ΕΥΤΥΧΙΑ τα ακόλουθα:
(1) Φωτογραφίες μέχρι 2 διαθέσιμων έργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρις κορνίζα/τζάμι.
(2) Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
(3) Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σημαντικές σημειώσεις. Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη παραπάνω διεύθυνση υποβολής και θα απαντώνται εντός 24 ωρών.
Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται απαραίτητα για να δημιουργήσετε έργα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε έργα που έχετε, θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν, είναι σχετικά με το θέμα, και θα θέλατε να παρουσιάσετε στο πλαίσιο της έκθεσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: μέχρι και τη Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στις 23:59′.