Συνεργασία με την Chalkos Gallery

Συνεργασία με την Chalkos Gallery

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 – Η Chalkos Gallery στο εξής θα προβάλλει διαδικτυακά εκθέσεις της μέσω της πλατφόρμας διοργάνωσης και διαδικτυακών υπηρεσιών τέχνης ARTgrID. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η δραστήρια στην Θεσσαλονίκη Chalkos Gallery θα εντάσσει τις εικαστικές εκθέσεις που διοργανώνει η πλατφόρμα στο πρόγραμμα της, ενώ η ARTgrID θα μετατρέπει σε διαδικτυακές τις εκθέσεις της Chalkos Gallery και θα τις προβάλλει μέσω της πλατφόρμας της σε διεθνές κοινό.

H Chalkos Gallery δημιουργήθηκε από τον Κώστα Παρχαρίδη το 2015 για να στεγάσει δημιουργίες νέων εικαστικών της πόλης και όχι μόνο. Πήρε το όνομα της από την Παναγία Χαλκέων, που από το 1028 μ.Χ. κοσμεί και χαρακτηρίζει την περιοχή. Πολύ γρήγορα η Chalkos Gallery έγινε πόλος έλξης όχι μόνο για τους φίλους των εικαστικών, αλλά φιλοξένησε πλήθος εκδηλώσεων (παρουσιάσεις δίσκων, βιβλίων, περιοδικών κ.α.), ενώ τα απογεύματα με καφέ και στην συνέχεια κρασί, παρέες δημιουργών, φιλότεχνων αλλά και ανθρώπων της πολιτικής, των επιστημών και του πολιτισμού συζητούν επί παντός επιστητού. Η Chalkos Gallery και ο Κώστας Παρχαρίδης σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας ανέπτυξαν μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα και σε χώρους εκτός της γκαλερί κάνοντας παραγωγές θεατρικών παραστάσεων, συμμετέχοντάς συνεχόμενα επί τρία χρόνια στη διεθνή έκθεση Art Thessaloniki και στηρίζοντας άλλες σημαντικές διοργανώσεις στην πόλη. Επιπρόσθετα από τον Σεπτέμβριο, ξεκινά ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα εκθέσεων καθώς και πολλές άλλες δράσεις. Στον χώρο της γκαλερί παντρεύεται το μεράκι με τον επαγγελματισμό. Τον Μάϊο του 2021 η Chalkos Gallery εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στο πολυτελές ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου παρουσιάζει έργα κορυφαίων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών και διοργανώνει υψηλού επιπέδου εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Ανακαλύψτε περισσότερα στη σελίδα της γκαλερί στο Facebook: Chalkos Gallery @cugallerygr 

Η ARTgrID συνεργάζεται με τη χώρους Τέχνης μετατρέποντας τις εκθέσεις φυσικής παρουσίας σε διαδικτυακές, με επιμελητές/curators ως πλατφόρμα φιλοξενίας ψηφιακών εκθέσεων. Εξάλλου, προσφέρει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να διοργανώσουν εκθέσεις διαδικτυακές και φυσικής παρουσίας, τις οποίες φιλοξενεί σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργαζόμενων χώρων τέχνης σε όλη την Ελλάδα, στο οποίο ανήκουν μόνο χώροι εγνωσμένου κύρους και ποιότητας. Παράλληλα στη πλατφόρμα αναπτύσσεται μία κοινότητα Ελλήνων και Κυπρίων εικαστικών καλλιτεχνών. Κάθε εικαστικός καλλιτέχνης που η πλατφόρμα εντάσσει στο δυναμικό της αποκτά ένα προφίλ διεθνών standards και προβολής, όμοιου περιεχομένου με αυτό μιας προσωπικής επαγγελματικής ιστοσελίδας, μόνιμη προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση με αυξημένες multimedia επιλογές και δυνατότητα απευθείας πωλήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: artgrid.gr.